q-shops              

 

Label 65® Steigerbuis Roede

Aanbieding:€ 0,00
* verplichte velden
Aanbieding:€ 0,00
Add Items to Cart Bestellen

 

Heeft u een gordijn met zeilringen besteld? Dan heeft u ook gordijnroede nodig om de gordijnen aan op te hangen! U kunt bij ons direct een stoere steigerbuisroede meebestellen bij uw gordijnen. De gordijnroede zelf kan besteld worden in lengtes van 1,5 meter tot 6 meter waarna u deze zelf op de correcte maat kunt zagen, zo bent u zeker van de correcte maat.

De aluminium roede wordt geleverd inclusief steunen, u kunt hierbij kiezen voor zijsteunen of plafondsteunen.


Een plafondsteun bestaat uit een T-stuk, een tussenstuk van 100mm en een plafondsteun. Het tussenstuk kan naar wens ingekort worden.
Een zijsteun kunt u direct aan de zijkant van de roede vastzetten en aan de muur bevestigen.

 

Hoogteplaatsing van uw Steigerbuis Roede

- Kiest u voor zijsteunen, wandsteunen, of een combinatie, dan kunt u zelf bepalen hoe hoog de roede komt te hangen vanaf de vloer of de vensterbank. 
Let op: Uiteraard kan deze niet geheel strak tegen het plafond komen te hangen in verband met het ‘gordijnhoofdje’ (het stukje dat het gordijn boven de roede uitsteekt), deze is 25mm. 

- Kiest u voor wandsteunen dan bepaalt u zoals gezegd zelf de hoogte plaatsing. Bij het bestellen is het echter van belang te weten op welke positie de bovenzijde van de roede hangt, deze dient minimaal 30mm van het plafond af te hangen. Wilt u de roede lager ophangen? Reken dan zelf de juiste afstand uit waar de bovenzijde van roede komt te hangen. Deze maat is van belang bij het bestellen van de gordijnen.

- Kiest u voor plafondsteunen, let dan op dat de bovenkant van de roede op minimaal 70mm vanaf het plafond hangt wanneer u de steun besluit in te korten. Gebruikt u de standaard maat steun dan hangt de bovenzijde van de roede op 105mm vanaf het plafond. 

Steigerbuisroede Inmeten

Wanneer u de steigerbuisroede gaat inmeten bepaalt u als eerst hoe deze komt te hangen, vrijhangend of ingesloten tussen 2 muren in.

Meetinstructies Steigerbuisroede Vrijhangend (de roede hangt niet tussen 2 muren/kozijnstijlen in)

Bepaal voordat u gaat bestellen eerst hoe ver u de roede voorbij uw raam wilt hebben. Het is aan te raden om een roede te bestellen die breder is dan uw raam, zodat de gordijnen mooi langs het raam vallen. Houd bijvoorbeeld rekening met 200mm aan beide zijden, dan heeft u ruimte om de gordijnen naar de zijkanten te schuiven.

1. Meet de breedte van het raam en noteer deze maat.
2. Tel bij deze maat een gewenste overlap op (bijvoorbeeld 200mm per zijde). Dit is de maakmaat.
3. Rond de maat af naar boven en bestel de juiste breedtemaat.(De roede kunt u zelf op maat zagen na ontvangst)

Voorbeeld: uw raam is 3000mm breed. U telt daar twee keer 200mm op bij de breedte van het raam. De totale breedte van uw gordijnrail wordt dan 3400mm.

 

Meetinstructies Steigerbuisroede ingesloten (de roede hangt tussen twee muren/kozijnstijlen in)

Gaat u de roede tussen 2 muren in hangen, bijvoorbeeld over de gehele breedte van de pui, dan kunt u eenvoudigweg de breedte van de muren aanhouden.

  1. Meet de breedte tussen de muren, waar u de roede gaat ophangen, en noteer deze maat,
  2. Rond de maat af naar boven en bestel de juiste breedtemaat.(De roede kunt u zelf op maat zagen na ontvangst)